Mer om tekniska plattformen

Vi har i Sverige unika licensrättigheter för den digitala plattformen som gör att vi kan erbjuda unika mycket prisvärda lösningar till alla våra kunder. Detta är genom samarbete med Dreams Innovation, Inc. USA samt Realtidsekonomi i Sverige AB.
Plattformen är ett unikt avstamp med integrationsmöjligheter till alla ledande tjänster på marknaden. Idag är t.ex. allt fullt integrerat med Fortnox.

Marknaden förändras med ny teknik – Hur påverkar det oss?

Vi är överens om att det är nu glasklart vilka trender som rör sig på marknaden när det gäller digitala tjänster och molnetlösningar mm. Om vi inte ska få allt svårare att behålla våra kunder och bli känsliga för förändringar i personal och inte vara helt i händerna på leverantörer med allt starkare teknik så måste vi agera nu. Samt agera smart och långsiktigt.

Leverantörerna av ekonomisystem är inte längre partners vi helt kan lita på. Så även om vi väljer partners som vi är mycket nöjda med nu, som t.ex. Fortnox där vi är fullt integrerade sedan 2007, så är vår plattform byggd för att skapa oberoende för våra delägare, partners och kunder. Vi har också ett delägande som bygger på långsiktig stabilitet genom stiftelser för samhällsutveckling och socialt ansvar och medmänsklighet.

Vår unika plattform och unika kompetens som gör att vi skapar möjligheter för större självständighet i våra verksamheter tillsammans

Vi har nu genom förvärv och licensrätter och rekrytering av egen unik teknikkompetens alltså helt unika möjligheter att leverera mycket starka och kostnadseffektiva lösningar till våra kunder och partners.

Med en väl genomtänkt strategi rider vi nu löpande på teknikvågen. Ingen kan vara bäst på allt utan det handlar mycket om att löpande integrera nya teknik utan att tappa greppet om sina egna arbetsprocesser och att alltid i varje stund äga all sin information själv både juridiskt och praktiskt. Ta gärna kontakt med oss för att förstå detta bättre, eller delta på någon av våra utbildningar. Vi har utbildat många redovisningsbyråer och ekonomiavdelningar genom årens lopp.

Vi strävar efter att bli fler tillsammans och genom det öka var och ens självständighet och frihet med lägre kostnader och mer tid över.

En av medarbetarna i Team Nolbeck är Magnus Dahl har i samarbete med Nils Dahl framgångsrikt redan lanserat två generationer av tekniska plattformar i molnet. Detta är den tredje plattformen. Här några tidigare referenser:

  • Leverans och driftsättning av arkivlösningar hos Telia/Tele2s nätbolag, Astra Zeneca, Skatteverket mfl.
  • Först i Sverige att integrera leverantörsfakturascanning i Sverige med Fortnox (2007).
  • Grundaren av Fortnox Jan Älmeby var då så entusiastisk över tekniken att han själv via Fortnox investerade i tidigare plattform.
  • Generation 2 såld till Readsoft som lanserade Readsoft Online i hela världen baserat på den plattformen.
  • 100-tals kunder hos PwC för levfakturahantering integrerat med Fortnox (generation 2).
  • Utbildning av LR Revision vid årskonferenser 4 år i rad.
  • Leverantörsfakturahantering även hos LR Revision, Matrisen och ett 30-tal byråer
  • Nu finns en helhet också som inkluderar mobilapp samt digital kvittohantering fullt integrerat med Fortnox. BETA-version nu släppt.
  • Fortnox förre VD Jens Collskog sa: ”- Vi har haft stor nytta av att bolla strategiska frågor med Magnus rörande digital dokumenthantering, scanning och tolkning”

Internationellt perspektiv på vår molnet-plattform:
Världens mest sålda bokföringsprogram är QuickBooks som utvecklas och säljs av Intuit. VD för expansionen under några år för Intuit i England var Pernille Bruun-Jensen. Sedan VP Global Expansion för Intuit USA med ansvar för QuickBooks Online expansion i 80 länder. Pernille var en tid engagerad i denna aktuella plattform i dialog med Magnus och Nils Dahl och i deras dåvarande Advisory Board gjorde hon följande analys och uttalande om plattformen:  


”The Accountant Cloud Network

A new SaaS end-to-end network that integrates state-of-the art online accounting products with a modern CPA workflow platform, for real-time management of receipts, invoices, documents and approvals anytime, anywhere. Taking paperless collaboration, smartness and time-saving to a new level for the modern Accountant.”